Επιλογή Σελίδας

Στα μάτια τις περισσότερες φορές εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, αλλά και η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση των βλεφάρων, στο σχηματισμό μαύρων κύκλων και στις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Στα κάτω βλέφαρα το πιο συχνό φαινόμενο είναι το πρήξιμο και οι σακούλες. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται χαλάρωση στην περιοχή και συχνά επηρεάζεται το σχήμα των ματιών ή ακόμη και η όραση σε ορισμένες περιπτώσεις. Όλα αυτά όμως διορθώνονται με τη βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων.

Σε νεαρές ηλικίες όπου υπάρχουν μόνο σακούλες, εφαρμόζουμε την κάτω βλεφαροπλαστική μέσα από πολύ μικρές τομές στην εσωτερική επιφάνεια των βλεφάρων. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου  υπάρχει περίσσεια δέρματος, πραγματοποιούμε την τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Στη βλεφαροπλαστική χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και η επέμβαση διαρκεί περίπου μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτή, ο γιατρός αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και το περικογχικό λίπος. Μετά το πέρας της επέμβασης, τοποθετούνται ράμματα τα οποία αφαιρούνται μετά από 7 ημέρες.

Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με laser ανάπλασης ή να γίνει μόνο laser ανάπλασης για όσους δεν επιθυμούν χειρουργείο. Το laser θα μειώσει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, θα εξαφανίσει τους πόρους και θα αναπλάσει το κάτω βλέφαρο, με σκοπό ένα νεότερο και ξεκούραστο βλέμμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο