Επιλογή Σελίδας

Laser μακρού παλμού για την ανάπλαση του δέρματος.

Ενδείκνυται για:
· Ρυτίδες προσώπου
· Δερματικές αλλοιώσεις λόγω γήρανσης και ηλιακής ακτινοβολίας
· Ουλές ακμής
· Διευρυμένους πόρους
· Ραγάδες
· Τόνωση επιδερμίδας

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Ο χρόνος παλμού του laser ρυθμίζεται από τον θεράποντα γιατρό ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Κατά τη διαδικασία αυτή δημιουργείται ελεγχόμενη θερμική αφαίρεση του ιστού και αντικαθίστανται από νέο υγιή. Η διαδικασία αποθεραπείας διαρκεί περίπου 20-30 μέρες ανάλογα με το βάθος της ανάπλασης. Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με PRP για πιο γρήγορη επιθηλιοποίηση.

Μετεγχειρητικές οδηγίες:
1.Ο ασθενής απέχει 3-5 ημέρες μόνο από τις κοινωνικές του δραστηριότητες και χορηγείται αντιμικροβιακή , αντι-ιική και ερπητική αγωγή.
2.Ο ασθενής τοποθετεί παγωμένες κομπρέσες εμποτισμένες με κρύο φυσιολογικό ορό 4-6 φορές ημερησίως x 5-10 min κάθε φορά.
3. Τοποθετεί αντιμικροβιακή οφθαλμική αλοιφή στην περιοχή των βλεφάρων, αντιμικροβιακή αλοιφή στη μύτη και τα χείλη, και επιθηλιοποιητική αλοιφή.
4. Εξετάζεται κλινικά κάθε 3-5 ημέρες και γίνεται καθαρισμός-απομάκρυνση τυχόν εφελκίδων.
5. Η μεμβράνη αφαιρείται στο τέλος της επιθηλιοποίησης, που διαρκεί 7-10 ημέρες ανάλογα με το βάθος της επέμβασης
6. Χορηγούνται ειδικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού ερυθήματος-δυσχρωμιώνμελάσματος.
7. Μέχρι την αποδρομή του ήπιου ερυθήματος (συνήθως 1-3 μήνες) χρησιμοποιείται make up-αντηλιακό.

Επιπλοκές
Είναι πολύ μικρές σε ποσοστό εμφάνισης και αφορούν το επίμονο ερύθημα (διαρκεί 1-4 μήνες ), τις δυσχρωμίες (υποχρωμία-υπερμελαγχρωση, που με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή υποχωρεί σε 2 μήνες περίπου), τα χηλοειδή (πολύ σπάνια) και τα κέχρια (υποχωρούν με ρετινοειδή ή αφαιρούνται ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο