Επιλογή Σελίδας

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επεμβατική θεραπεία όπου αφαιρείται περίσσιο δέρμα και λιπώδης ιστός από τα άνω και κάτω βλέφαρα του ματιού.

Ενδείκνυται για:

· Κουρασμένα βλέφαρα που περιορίζουν το οπτικό πεδίο
· Σακούλες κάτω από τα μάτια
· Ρυτίδες και οίδημα στο κάτω βλέφαρο

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει είτε με νυστέρι είτε με Co2 laser. H πιο ασφαλής μέθοδος είναι με laser μιας και μπορεί να γίνει παράλληλα αιμόσταση στο σημείο. Για το καλύτερο αποτέλεσμα ο γιατρός σχεδιάζει το σχήμα που θέλει να δώσει ακολουθώντας τη φυσική πτυχή των άνω βλεφάρων πριν από την τοπική αναισθησία.

Για τα κάτω βλέφαρα η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ή στο εσωτερικό τους χωρίς να είναι εμφανής ανάλογα με το περιστατικό και την επιλογή του ασθενούς.

Πριν από την επέμβαση πρέπει να εκτιμηθεί η ελαστικότητα του δέρματος, η ανάγκη ή μη αφαίρεσης λιπώδους ιστού και η φυσική ασυμμετρία των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει 2-3 ώρες, η τομή κλείνει με ράμματα τα οποία αφαιρούνται σε 5 -7 ημέρες. Δίνονται οδηγίες για το σπίτι με τοπικές επουλωτικές κρέμες και κομπρέσες με κρύο φυσιολογικό ορό. Αναμένεται οίδημα κάτω από τα μάτια το οποίο υποχωρεί μέσα σε 2 ημέρες.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από ένα μήνα που θα έχει υποχωρήσει και ο ερεθισμός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο