Επιλογή Σελίδας

Η νόσος αυτή χαρακτηρίζεται από ένα χρόνιο εξάνθημα στο πρόσωπο και εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ανοιχτά μάτια και Κελτική καταγωγή.  Επίσης  το ακάρεο demodex που βρίσκεται στους σμηγματογόνους θυλάκους του δέρματος και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού στο γαστρεντερικό σύστημα έχουν ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση και επιδείνωση της νόσου.

Η νόσος εμφανίζει ερυθρές κηλίδες και βλατίδες και μερικές φορές φλυκταινίδια. Επίσης, χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδη στοιχεία και ερύθημα με αίσθημα καύσου και κνησμού. Επιπλέον, παρουσιαζει ερύθημα  με την εμφάνιση  μικρών αγγείων (ευρυαγγείες)  στην επιφάνεια του δέρματος, ιδιαίτερα στα πλάγια της μύτης και τις παρειές. Τέλος, ακραία εκδήλωση της νόσου αποτελεί το ρινοφυμα το οποίο προκαλείτε από  υπερπλασία των σμηγματογόνων αδένων του με αποτέλεσμα την πάχυνση και παραμόρφωσή της μύτης.

Η ροδόχρους νόσος μπορεί να επιδεινωθεί από ηλιακή ακτινοβολία, θερμό περιβάλλον, αλκοολούχα ποτά, καυτερό φαγητό, κρέμες προσώπου ή έλαια και ιδιαίτερα με τη χρόνια χρήση τοπικών στεροειδών.

Οδηγίες 

· Μείωση των παραγόντων που προκαλούν έξαψη.
· Αποφυγή κρεμών προσώπου με βάση τα έλαια και τα αρώματα. Ενδείκνυται η χρήση καλλυντικών με βάση το νερό.
· Προστασία από τον ήλιο με τη χρήση αντηλιακών
· Διατήρηση δροσερού προσώπου για τη μείωση της έξαψης: ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε ζεστά ή πικάντικα τρόφιμα, αλκοόλ, ζεστά ντους και ζεστούς χώρους.

Θεραπεία
· τοπική και συστηματική Φαρμακευτική αγωγή

• Φωτοθεραπεία (8-10 συνεδρίες, για φλεγμονώδη και ερυθρότητα ) 

* rf fractional microneedling (2-6 συνεδρίες για τα φλεγμονώδη στοιχεία) 

· Laser Χρωστικής (Pulsed dye laser για αγγειακές βλάβες και ερυθρότητα) 

• co2 laser ( για ρινόφυμα) 

*συνδυασμός των ανωτέρω

Η Laserderm έχει το δικό της πρωτόκολλο για τη νόσο με εξαιρετικά αποτελέσματα στην όψη του δέρματος που προσαρμόζεται σε κάθε ασθενή με σκοπό να εξαφανίσει τα φλεγμονώδη στοιχεία της  και να μειώσει σημαντικά την ερυθρότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο