Επιλογή Σελίδας

Η Laserderm Academy είναι η μόνη ιδιωτική one day clinic που διαθέτει μια ολοκληρωμένη Μονάδα Φωτοθεραπείας. Διαθέτει καμπίνες Φωτοθεραπείας (PUBA, Narrow-banded UVB) αλλά και μηχανήματα τμηματικής και εντοπισμένης Φωτοθεραπείας (όπως Excimer Light κ.α.)  για την αντιμετώπιση τοπικών βλαβών διαφόρων δερματικών νοσημάτων.

H Φωτοθεραπεία UVB NARROW-BAND (Στενού Φάσματος) θεωρείται σημαντική μέθοδος για τη θεραπεία της ψωρίασης και της λεύκης.

Πλεονεκτήματα

  • Η μέθοδος γίνεται με τη χρήση ειδικού φωτός  και είναι απλή στην εφαρμογή της
  • Το αποτέλεσμα είναι γρήγορο και θεαματικό
  • Δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός με φάρμακα
  • Το συνολικό κόστος είναι λιγότερο δαπανηρό

Η Φωτοθεραπεία UVB NARROW-BAND (Στενού φάσματος) ενδεικτικά εφαρμόζεται 3 φορές την εβδομάδα σε διάστημα 2-3 μηνών, με την κάθε συνεδρία να διαρκεί από 2-4 λεπτά αλλά συνήθως προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Για την Ψωρίαση

Στη φωτοθεραπεία χρησιμοποιούμε το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο ερυθηματογόνο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας (στα 311nm) σε ειδικό θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Η μέθοδος είναι ενδεδειγμένη και για παιδιά. Υπάρχει πρωτόκολλο και εξοπλισμός ειδικά για ασθενείς παιδικής ηλικίας. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι με τη φωτοθεραπεία, δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός με φάρμακα, αλοιφές. Επίσης, πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά σε περιοχές που δεν υποστρέφουν από την τοπική και φαρμακολογική θεραπεία.

Για τη Λεύκη

Τα αποτελέσματα στην επαναμελάγχρωση των κηλίδων λεύκης είναι άμεσα ορατά. Μετά από κάποιες συνεδρίες, παρατηρούνται «νησίδες» υγειούς μαυρισμένου δέρματος το οποίο αποκαθιστά τις περιοχές υπομελαχρωσης.

Η φωτοθεραπεία ελαττώνει τη δραστηριότητα των δερματικών λεμφοκυττάρων, κυττάρων της δερματικής φλεγμονής και την παραγωγή των κυτταροκινών ουσιών που προκαλούν τις βλάβες της λεύκης. Έτσι, επαναφέρει τη φυσιολογική χρωστική του δέρματος (μελανίνη).

Μετάβαση στο περιεχόμενο