Επιλογή Σελίδας

Οι ραγάδες ή πιο σωστά οι ραβδώσεις του δέρματος είναι ένα συχνό φαινόμενο και εμφανίζονται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως η κοιλιά, οι γοφοί, το στήθος, η πλάτη και τα μπράτσα. Οι ραγάδες δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα, στο μεσαίο στρώμα του δέρματος.

Οι ραβδώσεις εμφανίζονται από την απότομη αύξηση του βάρους και ύψους, από εγκυμοσύνη και σε δέρματα στα οποία υπάρχει έντονη η γενετική προδιάθεση. Οι ραβδώσεις δημιουργούνται όταν το δέρμα εξαντλήσει την ελαστικότητα του τεντώνεται τόσο με αποτέλεσμα ο ιστός να σκίζεται. Ακόμη και εάν εμφανίζονται όταν το σώμα έχει αδυνατίσει, η βλάβη έχει γίνει κατά την αύξηση του βάρους ή όταν έχει γίνει μεγάλη διάταση του δέρματος. Οι ραβδώσεις αρχικά εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια υποστρέφουν και γίνονται λευκές γραμμές.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας  κατά των ραγάδων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρώμα της ραγάδας, καθώς επίσης και από το πότε εμφανίστηκε.

Είναι σημαντικό ο ασθενής να απευθυνθεί άμεσα στο δερματολόγο του για την καταπολέμηση των ραγάδων, καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας.

Κλείστε το ραντεβού σας στη Laserderm Academy και ελάτε να εφαρμόσουμε το κατάλληλο πλάνο θεραπείας αποκλειστικά για εσάς!

Μετάβαση στο περιεχόμενο