Επιλογή Σελίδας

HPV Θηλώματα σώματος

Τα θηλώματα είναι καλοήθη επιθηλιακά ογκίδια του δέρματος που μοιάζουν, αλλά δεν είναι μικρές κρεατοελιές. Πρόκειται για μικρά, στρογγυλά, άμισχα ή έμμισχα επάρματα της επιδερμίδας, μεγέθους 1-5cm.

Τα θηλώματα οφείλονται στους ιούς HPV, τους ιούς δηλαδή που προκαλούν τις μυρμηγκιές και τα κονδυλώματα. Οι βασικοί υπεύθυνοι ιοί HPV που οδηγούν στην εμφάνιση των ανθρώπινων θηλωμάτων είναι οι HPV 6 και HPV 11.

Στα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα ελλοχεύει μεγαλύτερος ο κίνδυνος να εμφανίσουν θηλώματα, λόγω εντονότερης εφίδρωσης. Επίσης, τα παχύσαρκα άτομα έχουν περισσότερες πτυχές στο δέρμα, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη των ιών ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Πλέον, χάρη στην αποκωδικοποίηση του DNA, έχει κατανοηθεί τόσο η κληρονόμηση κάποιων χαρακτηριστικών και νόσων, όσο και οι μηχανισμοί έκφρασης των νοσημάτων και αξιολογούνται δεδομένα που παρέχονται μέσω της μέτρησης της έκφρασης των γονιδίων μας.

Δύο είναι οι βασικοί τρόποι θεραπευτικής προσέγγισης των θηλωμάτων:

Κρυοθεραπεία

Πρόκειται για μία ευρέως διαδεδομένη μέθοδο θεραπείας, η οποία προσδίδει άμεσα και ορατά αποτελέσματα, και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Είναι απολύτως ασφαλής θεραπευτική μέθοδος.

Laser CO2

Η θεραπεία με Laser CO2 υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αυτό οφείλεται στο ότι επιτρέπει την οριστική εξάχνωση των Θηλωμάτων:

Σε μία μόλις συνεδρία
Ανώδυνα & Αναίμακτα
Χωρίς σημάδια, ουλές ή περαιτέρω δερματικές αλλοιώσεις.
Η επούλωση είναι άμεση, διότι το Laser διοξειδίου του άνθρακα εξαλείφει στοχευμένα τη βλάβη, χωρίς να επηρεάζεται το παρακείμενο υγιές δέρμα. Με τη χρήση του Laser περιμετρικά των αλλοιώσεων, προλαμβάνεται η μετάδοση Θηλωμάτων στη γύρω περιοχή.

Κονδυλώματα, Περιγεννητική και Περιπρωκτική

Τα κονδυλώματα (ή επιστημονικώς οξυτενή κονδυλώματα) προκαλούνται από διάφορα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και μεταδίδονται κυρίως με την σεξουαλική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών. Πολλοί άνθρωποι είναι φορείς του ιού HPV χωρίς να το γνωρίζουν καθώς ο ιός μπορεί να είναι ανενεργός ή σε λανθάνουσα κατάσταση.

Οι παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν την εμφάνιση γεννητικών κονδυλωμάτων είναι οι πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, η άγνοια αν ο ερωτικός σύντροφος έχει προσβληθεί στο παρελθόν από κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο (ΣΜΝ), η ενεργή σεξουαλική ζωή από νεαρή ηλικία, η κατανάλωση καπνού και αλκοόλ, το άγχος και παράλληλες ιογενείς λοιμώξεις.
Η διάγνωση των κονδυλωμάτων γίνεται με εξέταση των γεννητικών οργάνων και πρωκτού.

Η οριστική και αποτελεσματική θεραπεία των κονδυλωμάτων γίνεται με τη χρήση λέιζερ, υπό τοπική αναισθησία και σε μια μόνο συνεδρία.
Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με λέιζερ είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς παρενέργειες, ενώ έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα αφού αφήνει ανέπαφο το υγιές δέρμα. Μετά τη θεραπεία και για τις επόμενες 20 ημέρες συστήνεται η αποφυγή της σεξουαλική επαφής, η χρήση στενών εσωρούχων, Η αποφυγή αποτρίχωσης με ξυράφι της περιοχής και η αποφυγή χρήσης κοινού σφουγγαριού ή πετσέτας με τον σύντροφο. Επιτρέπεται αποτρίχωση με laser.

Μετάβαση στο περιεχόμενο