Laser θεραπείες στην αισθητική δερματολογία ονομάζουμε τις μη χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση κυρίως αισθητικών προβλημάτων,τέτοια είναι σημάδια εκ γενετής ή επίκτητα ή άλλα χαρακτηριστικά που το άτομο κρίνει ότι δεν του αρέσουν και θέλει να τα αλλάξει. Εξελιγμένα laser χρησιμοποιεί και το τμήμα αντιγήρανσης αφού δίνει άριστα αποτελέσματα στην αφαίρεση κηλίδων αλλά και των αιμαγγειωμάτων, των ευρυαγγειών προσώπου και κάτω άκρων.

Έχουν δώσει πολλές λύσεις σε επεμβάσεις που παλιά γίνονταν πιο δύσκολα και με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία. Η αφαίρεση tattoo είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, διότι τώρα έχει γίνει πολύ πιο απλή η διαδικασία. Οι laser θεραπείες ακόμα δίνουν λύσεις για την καταπολέμηση των ουλών της ακμής για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια αισθητική χειρουργική διαδικασία που αφαιρεί τα αποθέματα λίπους, περίσσειου ιστού, ή των μυών από τα βλέφαρα, ώστε να βελτιώσει την εμφάνιση των ματιών.Το αποτέλεσμα αυτής της επέμβασης είναι ιδιαίτερα ορατό, καθώς βελτιώνεται η εμφάνιση των άνω και κάτω βλεφάρων, τα οποία αποκτούν νεανικότερη και πιο ξεκούραστη όψη.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η χρήση συστημάτων laser προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανεπιθύμητες τρίχες από διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος.
Αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγούν ή και να αραιώσουν την τριχοφυΐα από σημεία του προσώπου και του σώματος, όπου αυτή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

 

Περιοχές προσώπου που γίνεται χρήση laser:

  • Laser αποτρίχωση άνω χείλος (μουστάκι)
  • Laser αποτρίχωση λαιμός
  • Laser αποτρίχωση μάγουλα
  • Laser αποτρίχωση φαβορίτες
  • Laser αποτρίχωση ζυγωματικά
  • Laser αποτρίχωση πηγούνι
  • Laser αποτρίχωση φρυδιών
  • Laser αποτρίχωση μετώπου
  • Laser αποτρίχωση ώτων
  • Laser αποτρίχωση μύτης

αποτρίχωση apotrixwsi

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Απαλλαγείτε μια και καλή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε σημεία που παλαιότερα δεν ήταν τόσο εύκολη η προσέγγισή τους. Για τις γυναίκες το μπικίνι και οι μασχάλες είναι οι περιοχές οπού συνήθως γίνονται οι θεραπείες. Είναι εξίσου όμως διαδεδόμενη και για τους άντρες αφού επιλέγουν πολλές φορές ώστε να απαλλαγούν απ την τριχοφυΐα στη πλάτη ή το στήθος. Η αποτρίχωση θεωρείται μη επεμβατική και ανώδυνη. Σε μας πραγματοποιείται με το πιο σύγχρονο εργαλείο το ELITE ALEXANDRITE 755 nm ND:YAG-1064 nm. Θεωρείται η ναυαρχίδα των lasers αποτρίχωσης για λευκές και σκούρες επιδερμίδες. Βασίζεται στη φωτοθερμόλυση, δηλαδή ο θύλακας της τρίχας ουσιαστικά απενεργοποιείται χωρίς να προκαλεί βλάβη στο δέρμα. Όσο πιο σκούρα είναι μια τρίχα τόσο πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία, όμως το ELITE ALEXANDRITE σε αντίθεση με άλλα lasers μπορεί να εξαλείψει και τις ξανθές και λευκές τρίχες, αν αυτό ζητηθεί.

Οι συνεδρίες εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι το σημείο του σώματος ή του προσώπου που επιλέγουμε να κάνουμε θεραπεία, αν έχει προηγηθεί κάποια άλλη μορφή θεραπείας και αν στο σημείο που γίνεται η εφαρμογή του laser έχει έντονη τριχοφυΐα .

Οι ευρυαγγείες είναι εμφανείς λεπτές φλεβίτσες που βλέπουμε στο δέρμα. Είναι αρκετά συχνό πρόβλημα, δεδομένου ότι υπάρχει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του γυναικείου πληθυσμού, αλλά λιγότερο στους άντρες.

                  Θεραπεία Ευρυαγγείων
ΑΙΤΙΕΣ


Οι ειδικοί δίδουν τον ορισμό του προβλήματος, ως «παθολογική διάταση των μικρών φλεβών (των τριχοειδών αγγείων) στα πόδια». Τα τριχοειδή αγγεία που ''σπάνε''-διαστέλλονται αποκτούν μπλε ή κόκκινο χρώμα και απλώνονται στο δέρμα σαν ιστός αράχνης. Η κληρονομικότητα και οι ορμονικές μεταβολές (π.χ. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της έμμηνης ρήσης, της λήψης αντισυλληπτικών, της εμμηνόπαυσης) είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση ευρυαγγειών. Συχνά, μάλιστα, τα «σπασμένα» αγγεία παρουσιάζονται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και παραμένουν, σε μικρότερο βαθμό, μετά τον τοκετό. Η παρατεταμένη ορθοστασία, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η παχυσαρκία επιβαρύνουν την κατάσταση.

ευρυαγγείες μπορεί να συνυπάρχουν και με ακόμη πιο σοβαρή φλεβική ανεπάρκεια: τους κιρσούς. Οι κιρσοί (ή άλλως φλεβίτιδα) έχουν μπλε απόχρωση και οφιοειδή όψη (π.χ. μπορεί να ξεκινούν από το μηρό και να καταλήξουν στην κνήμη).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΡΕΙΑΓΓΕΙΩΝ

Όσον αφορά το πρόσωπο, όπου κυριαρχεί ένα τροφοφόρο αγγείο ο καλύτερος τρόπος θεραπείας είναι με laser.

Ανάλογα με το μέγεθος της ευρυαγγείας μπορεί να χρειασθεί και δεύτερη ή τρίτη εφαρμογή της θεραπείας με διάστημα ενός μηνός μεταξύ τους.

Αυτού του τύπου οι ευρυαγγείες σβήνουν σιγά σιγά και μόνον σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις παραμένει κάποιο υπόλειμμα που αν επιμείνουμε θεραπευτικά υποχωρεί.

Για τις ευρυαγγείες-φλεβεκτασίες των κάτω άκρων απαιτείται tripplex φλεβικής κυκλοφορίας κάτω άκρων για έλεγχο των βαλβίδων και εκτίμηση της επιπολής και εν τω βάθει κυκλοφορίας του αίματος.

Η καλύτερη θεραπευτική τεχνική είναι η σκληροθεραπεία σε συνδυασμό με laser που γίνεται σε θεραπείες-συνεδρίες κάθε ένα με δύο μήνες. Αμέσως μετά από κάθε θεραπεία απαιτείται σύσφιξη των κάτω άκρων με ειδικές ελαστικές κάλτσες για 2-5 ημέρες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα.

Οι ''καφέ'' κηλίδες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες. Το αντιαισθητικό αυτό φαινόμενο γίνεται πιο έντονο στη διάρκεια των διακοπών και μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.Το χειμώνα φαίνεται να υποχωρούν, αλλά το καλοκαίρι κάνουν πάλι την εμφάνισή τους.

Η ηλιακή ακτινοβόλια κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα με αποτέλεσμα να εμφανιστούν οι καφέ κηλίδες.

                          

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ

Λόγω της συσσωρευμένης μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και στην βάση των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος, παράγονται λεπτές αρχικά και πιο συμπαγείς στην συνέχεια πλάκες-σμήγματα με χαρακτηριστική μαύρη ώχρα ή καφέ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις.
 
Η συνεχής διαστολή των αγγείων στην ευαίσθητη περιοχή ενισχύει την παγίωση του σμήγματος, δίνοντας μάλιστα μια χαρακτηριστική αίσθηση ότι το δέρμα «κολλάει». Παρόλο που δεν υπάρχει επικινδυνότητα για την υγεία, εντούτοις η έκταση των σημαδιών αυτών μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις στο δέρμα μας. 


ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με υπερσύγχρονα laser εξαλείφουμε τις κηλίδες σε μεγάλο ποσοστό μέσα σε 3 μήνες. Ειδικοί αναπλάθουν το καταπονημένο δέρμα και τα αποτελέσματα είναι ορατά απ τις πρώτες συνεδρίες.
 
Ορισμένα μήκη κύματος του φωτός και ραδιοσυχνότητες επικεντρώνονται επιλεκτικά ακριβώς στα σημεία δημιουργίας των βλαβών χωρίς να καταστρέφουν τον περιβάλλοντα υγιή ιστό. 

 

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Τρίτη
Πέμπτη - Παρασκευή

09:00 - 21:00

Τετάρτη
09:30 - 21:30