Σε όλο το σώμα υπάρχουν 5.000.000 τρίχες. Από αυτές 1.000.000 βρίσκονται στο κεφάλι κι από αυτές 100.000 – 150.000 βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής.

Θεωρείται φυσιολογική η πτώση από 50-100 τρίχες ημερησίως, εφόσον αντικαθίστανται από αντίστοιχες φυσιολογικές τρίχες. Σε κανονικές συνθήκες το 80-85% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση, που διαρκεί περίπου 6 χρόνια. Τότε μεγαλώνουν και είναι δυνατές και δύσκολο να βγουν από το δέρμα. Το 1-2% στην καταγενή που διαρκεί περίπου 1 μήνα και η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται και προοδευτικά νεκρώνεται. Το 15 –20% στην τελογενή φάση όπου έχει νεκρωθεί ο βολβός (ρίζα) τους και απλά συγκρατούνται στο θύλακο μέχρι να πέσουν (διάρκεια 3-4 μήνες) και το 1-2% των τριχών είναι δυστροφικές.

Σε κάποια άτομα, όμως, η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχιακή διακύμανση. Στην πράξη, χάνουμε λιγότερες από 100 τρίχες ημερησίως. Όταν, όμως η απώλεια είναι μεγαλύτερη, τότε η κατάσταση είναι παθολογική, ιδιαίτερα αν οι νέες τρίχες είναι λεπτότερες και μικρότερες από αυτές που αντικαθιστούν.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πρόβλημα που είναι αυτό που προκαλεί. Μπορεί να έρθει ξαφνικά ή σταδιακά και επηρεάζει μόνο το δέρμα της κεφαλής ή ολόκληρο το σώμα σας. Ορισμένοι τύποι τριχόπτωσης είναι προσωρινοί, ενώ άλλοι είναι μόνιμοι.

Τα σημεία και συμπτώματα της τριχόπτωσης μπορεί να περιλαμβάνουν:


Η σταδιακή αραίωση στην κορυφή και στη μετωπιαία χώρα (κρόταφοι) του κεφαλιού. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες και τις γυναίκες. Στους άνδρες, τα μαλλιά συχνά αρχίζουν να υποχωρούν από το μέτωπο σε μια γραμμή που μοιάζει με το γράμμα Μ. Οι γυναίκες διατηρούν συνήθως μια γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, αλλά βιώνουν μια διεύρυνση του τμήματος στα μαλλιά τους.


Ολόσωμη απώλεια μαλλιών. Ορισμένες καταστάσεις και ιατρικές θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των μαλλιών σε όλο το σώμα σας. Η τρίχα μεγαλώνει συνήθως μετά το τέλος της θεραπείας και αφού παρέλθουν μερικοί μήνες.

 

 

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Τρίτη
Πέμπτη - Παρασκευή

09:00 - 21:00

Τετάρτη
09:30 - 21:30