Ο HPV (Human papilloma virus, Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) είναι ένας ιός που βασίζεται στο DNA (dsDNA) και μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνες μεμβράνες των ανθρώπων. Κάποιες μορφές του HPV μπορούν να προκαλέσουν κονδυλώματα, ενώ κάποιες άλλες μορφές μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση, η οποία να επιφέρει προ-καρκινικές δυσπλασίες. Όλοι οι υπότυποι του HPV μεταδίδονται μέσω δερματικής επαφής και, επομένως, δεν απαιτείται πλήρης σεξουαλική επαφή για τη μετάδοση.

Στους νέους είναι πολύ συνηθισμένη η μόλυνση από τους ιούς των ανθρωπίνων θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι HPV. Μας ενδιαφέρουν όμως περίπου 40 HPV που μολύνουν το κατώτερο γεννητικό σύστημα ανδρών και γυναικών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο ιός μπορεί να αντιμετωπισθεί με διάφορες θεραπείες, όμως προσβάλει τα κύτταρα και μένει για πάντα εκεί, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος δεν μπορεί να ξανά νοσήσει κάποια στιγμή. Οι δυσπλασίες και τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν.
Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές ανάλογα με την περίπτωση όπως:

  • Κάψιμο με λέιζερ.
  • Πάγωμα με υγρό άζωτο (κρυοπηξία)
  • Χειρουργική αφαίρεση
  • Θεραπεία με χημικές ουσίες 

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια τεχνική είναι καλύτερη από κάποια άλλη. Το σωστό είναι κάθε τεχνική να εφαρμόζεται κατάλληλα, αναλόγως με το περιστατικό κάθε φορά.

 

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Τρίτη
Πέμπτη - Παρασκευή

09:00 - 21:00

Τετάρτη
09:30 - 21:30